Dream Theater

Sidste søndag var Elias og jeg til koncert i Musikhuset i Aarhus, med det amerikanske band Dream Theater. Deres guitarist, John Petrucci, er en af verdens bedste, og derfor har Elias opdaget dem. Så han fik en billet i fødselsdagsgave da han blev 13 i april, og eftersom Dream Theater genremæssigt jo nok ligger lidt mere til mig end Marianne, købte vi også en billet til mig.

Koncerten var speciel på flere måder. Det var en sid-ned-metal-koncert. Dén var altså ny for mig, men det fungerede ret fint. Dream Theater indbyder nok alligevel mere til at man lytter til de ekvilibristiske udfoldelser fra musikerne end til moshpit og folk der kaster med halvtomme ølbægere. Jeg tror egentlig også musikkens detaljer er nemmere at nyde i et sted som Musikhusets store sal, end så mange andre steder. Lyden fejlede i hvert fald ikke noget.

Du kan høre et klip fra et nummer fra deres sidste album “Distance over Time” her:

Der var tre opvarmningsbands, hvor vi dog kun nåede at høre det sidste, Animals As Leaders, som bestemt også gjorde det godt. Faktisk ret imponerende. Et tre-mands-band, også i genren ‘progressive metal’ som Dream Theater, der også i den grad mestrer deres instrumenter. Ingen sanger til at forstyrre – musikken er i fokus. Dem kunne jeg godt finde på at lytte lidt mere til. Elias kendte også her lidt til deres guitarist, Tosin Abasi, så han kunne selvfølgelig hurtigt fortælle mig hvilken guitar han spillede på etc.

Du kan høre et klip med Animals As Leaders her:

Dream Theater gik på præcis kl. 21:30 som annonceret og gik af 23:00. Punktlighed er jo vigtig. Til forskel fra Animals As Leaders, så har Dream Theater faktisk en forsanger – det er bare ikke ham der er frontmanden i bandet. Det er uden tvivl John Petrucci og hans guitar. Faktisk tror jeg forsangeren – James LaBrie – kun var på scenen halvdelen af tiden, resten af tiden var han ude bagved, måske for at give mere fokus til Petrucci. Selvom jeg ikke selv kan spille guitar, så kan jeg godt høre når nogen virkelig kan finde ud af det, og dét kan han altså. Elias fik helt sikkert mere ud af det på det tekniske plan, men jeg kunne jo så bare nyde musikken.

Vagterne havde travlt med at gå rundt og give advarsler til folk der filmede/streamede, og vi fik også lige en løftet pegefinger, men vi nåede da at tage et par billeder:

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.