Call of Duty: Black Ops x2

I julegave var jeg så heldig at få spillet “Call of Duty: Black Ops” til pc. Forgængeren “Modern Warfare 2” er et af nyere tids bedste shootere, så jeg så frem til det nyeste skud på Call of Duty-stammen. Og jeg blev ikke skuffet, selvom jeg bedre kunne lide historien i MW2. Der er nogle fede scenarier undervejs, og skal man klage over noget, så er det at single player-delen er lidt for kort. Der er dog en meget gennemført online-del, som jeg slet ikke har fået gjort nok ved endnu. Jeg installerede det 25. december, og ifølge min statistik på Steam, havde jeg gennemført det 2. januar. Men som man også kan se, er der stadig masser af achievements at gå efter.

Efterfølgende fandt jeg så ud af at spillet også er kommet til Nintendo DS, og heldigvis ejer Jonas på 7 jo sådan en. Det er ikke en ren kopi af pc-versionen, men i stedet en række missioner der foregår sideløbende med historien fra pc-udgaven. Det vil sige det er den samme overordnede historie i begge spil, og første mission foregår da også samme sted, men ikke på samme tid, i de to spil. Det er dog mest en undskyldning for at lave nogle missioner der er lidt mere egnede til DS’en, og det er også helt ok. Det er første gang jeg prøver en shooter på en DS, og det fungerer fint, efter lidt tilvænning, men det bliver hurtigt lidt krampagtigt at sidde og styre med sådan en stylus. Der har pc’en en kæmpe fordel med musen.
I nogle af de 16 missioner styrer man en helikopter, en speedbåd (eller rettere, en kanon på en speedbåd) eller et kampfly, og det fungerer også fint, selvom styringen igen er en anelse tung.
Fjenderne, og til dels ens computerstyrede kammerater, er ikke videre intelligente, og stiller sig gerne to meter ved siden af et godt dække, så de bedre kan blive ramt. Det er dog ikke noget der generer voldsomt, og spillet kan blive svært nok alligevel, specielt hvis man spiller på en af de højere sværhedsgrader.

Det var som sagt første gang jeg prøvede en shooter på Nintendo DS, og selvom det ikke var så godt som på pc’en, så var det alligevel en bedre oplevelse end jeg havde regnet med. Der er i øvrigt også en ret imponerende multiplayer-del i DS-udgaven, både så man kan spille med andre i netværk, men også på internettet. Og det fungerer faktisk rigtigt godt.

Tiden vil vise om jeg får logget lidt mere på multiplayer-delen på min pc, men lysten er der i hvert fald, det er nok mere et spørgsmål om at have tid til det hele.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.