Mens vi venter på GLaDOS

Et af de bedste spil jeg har spillet i nyere tid, er Portal fra Valve. Omend der ikke var så mange timer i det, så var det udfordrende på en anden måde end de fleste andre spil hvor man, trods variationer, kender formatet fra lignende spil.

Kort fortalt er Portal et puzzle-spil, hvor man skal slippe igennem en række baner og undgå diverse fælder undervejs. Til hjælp har man en portal-pistol der skyder med en orange eller en blå portal der så er forbundne. Går man ind i den ene, kommer man ud af den anden. Simpelt, og alligevel pænt avanceret, særligt i de senere baner. Historien i spillet er at man skal hjælpe supercomputeren GLaDOS med at udføre nogle tests, der bliver mere og mere dødbringende for spilleren, hvilket dog ikke rigtigt bekymrer GLaDOS, snarere tværtimod. Samtidig prøver man at slippe ud af testområdet, hvilket GLaDOS ikke synes er nogen god ide.

Eneste anke jeg havde til spillet, var at det var for kort.

Men nu skal jeg heldigvis ikke vente ret meget længere før Portal 2 udkommer. Godt nok har de lige rykket udgivelsesdatoen til midten af april 2011, men heldigvis er de flittige med at lægge små videoklip og trailers ud på nettet, så man kan følge med i hvad man har at glæde sig til. Her den første teaser der kom ud.

[youtube width=”570″ height=”344″]http://www.youtube.com/watch?v=tax4e4hBBZc[/youtube]

Se mange flere klip på den officielle hjemmeside.

Portal kan købes som download via Steam til både PC og de der Macs, og koster 112 kr. Jeg kan ikke anbefale det nok, specielt ikke til den pris. Der er co-op i 2’eren – ses vi?

2 svar til “Mens vi venter på GLaDOS”

  1. Lars K14. december 2010 kl. 16:43

    Tak for tippet, den havde jeg ikke prøvet.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.