Ny MP3-afspiller

Min ellers trofaste MP3-afspiller, en 6 GB Creative Zen Micro, har opgivet kampen. Den er kaput og har bedt om udskiftning. Det er den nu blevet, og jeg har fået en ny type, af et andet fabrikat, der både kan afspille musik og film. Det medfølgende software er godt nok noget bras, men selve maskinen er altså ret lækker. Jeg har altid svoret til Creatives produkter, men har denne gang valgt at skifte til et andet – vist også ret stort – mærke.

Og den ER altså lækker. Den afspiller naturligvis mine MP3-filer, men ikke WMA, de skal lige konverteres med det medfølgende program. Det samme gør sig stort set gældende for alle de film og videoklip man kunne tænke sig at putte i den, de skal lige konverteres, men her følger der bare ikke noget program med til at hjælpe. Jeg har dog fundet det gratis program SUPER, som kan klare den side af sagen.

Den kan naturligvis også klare podcasts, både af audio og video-typen og det spiller også bare rigtigt godt. Skærmen er 3,5 tommer og meget lækker, klar og dejlig at se på. Lyden kunne givetvis have været bedre, det er jo trods alt ikke et Creative-produkt jeg har fået, men den er i orden og det er godt nok til mig. Diskpladsen på 16 GB lyder ikke umiddelbart af meget, men jeg tror nok det skal vise sig at være tilstrækkeligt. Har pt. fyldt 4 GB musik og 4 GB film, tv-serier og podcasts på. Den kan også vise billeder, men den funktion tror jeg ikke jeg får så meget at bruge til. Der er kun to knapper på maskinen. En on/off knap, og en knap der fører en til menuen. Resten styres via touchscreenen og det fungerer rigtigt godt. Den har WiFi og Safari-browser samt direkte adgang til bl.a. YouTube.

Min daglige togtur til og fra arbejde føles væsentligt kortere pga. dette indkøb og jeg har stort set ikke noget negativt at sige om den. Den suger fedtfingre til sig som bare pokker, men når først musikken (eller videoklippet) spiller, så er alt andet lige meget.

De grimme hvide earplugs der fulgte med i pakken, er hurtigt blevet udskiftet med et par dejlige sorte Creative EP-630 – tak Niko!

Og en stor tak til Keld som har hjembragt denne dejlige maskine til mig fra USA, hvorved jeg sparede i omegnen af 1.000 spir.

10 svar til “Ny MP3-afspiller”

 1. Jens17. november 2007 kl. 10:59

  Hej Lars.
  Lyder som den perfekte pendler gadget. 🙂

 2. Nikolaj17. november 2007 kl. 11:13

  I envy you!!!!!!!!!

 3. Kathrine17. november 2007 kl. 15:17

  Man kunne ha frygtet at valget på ny afspiller var faldet på en Zune, jeg mener Zune eller Zen, samme lave niveau! Godt du trods alt kom til fornuft og så lyset.

 4. Morten Brunbjerg Bech17. november 2007 kl. 15:36

  Nu må du sige til, hvis du skal have hjælp til at udtale navnet på dimsen. 😉

 5. Lars K19. november 2007 kl. 09:31

  @Kathrine: Jeg havde faktisk slet ikke overvejet Zune, men efter at have kigget lidt på dens specs tror jeg at jeg har valgt rigtigt 🙂 Desuden er det jo Microsoft der producerer den og jeg er ikke meget for at støtte de der store selskaber der bare har et navn og ikke noget ordentligt hardware 😉

  @Morten: Nej! Jeg vil for altid bare kalde den “min MP3-afspiller” hvis nogen spørger 😉

 6. FinnC.19. november 2007 kl. 12:12

  Aah, hvor lækkert – jeg er også ret fristet af selvsamme mp3-afspiller *blink, blink* – men den har et par ærgerlige mangler ift. mobiltelefon-versionen af samme. Foruden telefon-funktionen (sefølig) fx interaktiv kalender. Tåbeligt. Men sålænge man med sikkerhed ikke kan hacke telefonenen (så den ikke låser ved hver patch) så tror jeg at du har valgt helt rigtigt, Lars. Gratz. Jeg har den nye “fatty” – også en lille lækker sag.

 7. Lars K19. november 2007 kl. 14:45

  @Finn: Med interaktiv kalender, mener du da om man kan skrive i den? For det kan man efter sidste firmware-update.
  Men der mangler helt klart en radio, det tror jeg at jeg kommer til at savne.

 8. Jakob S21. november 2007 kl. 17:04

  Aha, resistance _is_ futile – velkommen i folden 😉

 9. Lars K11. januar 2008 kl. 13:09

  Det endte på omkring 2.300 kr fordi det var import fra USA. Den er vist nede omkring 2.800 kr. i danske butikker nu.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.