Til fernisering

Torsdag eftermiddag var der en spændende fernisering på Høje Taastrup rådhus, arrangeret af den årlige Kul’Tour, som jeg tog til. Der var et pænt antal af Knud Oddes billeder og så noget keramik af Helle Duus Weiss, som jeg ikke kender. Det var også ret spændende, men det var mest Knud Oddes billeder jeg var kommet for at se.

Det er egentlig mest min søster der er Knud Odde-fan, hun er nemlig stor Sort Sol-fan (hvor han er medlem), og så er det altså nogle ret gode billeder han laver. Sidste år gav vi hende faktisk et af hans (billigere!) billeder købt hos Clausens Kunsthandel i København, og det var også dem der havde bidraget med de mange billeder der altså nu hænger på rådhuset. Jeg kiggede først på billederne og så var der den officielle åbning hvor bl.a. borgmester Michael Ziegler sagde et par ord. Knud Odde var desværre ikke selv til stede. Der var de ‘klassiske’ Odde-motiver, hans frimærker og en stor del jeg ikke havde set før. Meget spændende og anbefalelsesværdigt. Også en prisliste som jeg dog sprang over i denne omgang. Er man i nærheden af Høje Taastrup rådhus er det bestemt et stop værd. Udstillingen løber til 6. juli.

Indlægget kunne have stoppet her, men jeg besluttede mig for alligevel at skrive det her: Efter vi havde fået at vide at Knud Odde ikke selv var til stede, dukkede han op alligevel. Jeg havde mit kamera i lommen efter at have fotograferet en del af de udstillede billeder og ville gerne have et foto af kunstneren også. Han står og taler med Helle Duus Weiss og efter at en anden, som jeg går ud fra arbejder for kommunen, har taget et billede af ham stiller jeg mig samme sted og tager et billede af de to. Han vender sig imod mig og spørger om jeg har fået lov til det der? Jeg har aldrig set manden live før, og ved ikke om han joker eller jeg nu har fornærmet ham. Han spørger hvad jeg hedder og vi giver hånd. Han siger noget med at vi da lige er nødt til at vide hvem jeg er når jeg tager billeder. Han spørger om jeg ikke hellere skulle fotografere kunsten, hvilket jeg svarer at jeg også har gjort. Vi udveksler et par ord mere og jeg går videre.

Jeg er stadig ikke klar over om han blev fornærmet. Der var noget i hans kropssprog, sammenbidte smil og så at han holdt ved min arm der kunne signalere det, men jeg kender ham som sagt ikke, og jeg kan læse det forkert. Det håber jeg at jeg gør. Jeg er ret sikker på jeg ikke gjorde noget forkert, et rådhus er vel at karakterisere som ‘offentligt område’ hvor man gerne må fotografere, og det er vel ikke uhørt at fotografere en kunstner til dennes fernisering. Men om jeg af høflighedsgrunde skulle have spurgt om lov… ja, det skulle jeg måske. I might never know.

Undskyld, Knud.

Ét svar til “Til fernisering”

  1. Charlotte26. juni 2007 kl. 03:22

    Må jeg røre ved den hånd du gav ham? 🙂
    Sig ikke, at du har vasket den trøje du havde på, da han tog dig i armen!

    Hi hi. Jeg ville nok have gjort nogenlunde som du gjorde.
    Og så er det ellers frem med det billede, brormand!

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.