“Thank You for Smoking”

I aften har jeg været i biografen og se “Thank You for Smoking”, en satire om tobaksindustrien i USA og hvordan den benytter sig af spin af den værste slags for at sælge cigaretter.

Hovedpersonen har talegaverne i orden og kan sælge ALT. Tilfældigvis arbejder han som talsmand for tobaksindustrien og han er dygtig til sit job. Nyeste udfordring er en senator der vil placere store dødningehoveder og teksten POISON på cigaretpakkerne. Løsningen: Få Hollywood til at sælge budskabet at rygning er cool igen! Og så er der jo også lige hende den lækre journalist (Katie Holmes) som gerne vil have et interview. I sin fritid mødes han med talsmændene for våben- og spiritusindustrien og udveksler nye måder at “filtrere” sandheden på.

Filmen har rigtigt mange sjove øjeblikke og er meget velskrevet med hurtige replikker, og naturligvis også lidt at tænke over. Specielt scenerne med de andre lobbyister (Merchants of Death, som de kalder sig) er rigtigt gode. Klart anbefalelsesværdig.

Ét svar til ““Thank You for Smoking””

  1. Nikolaj Lind Christensen26. august 2006 kl. 20:51

    Jeg giver den en ekstra stjerne og anbefaler den på det kraftigste.

    Tak for en hyggelig aften, mate.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.