CowParade i København

Konceptet CowParade har efterhånden været rundt i mange byer kloden over, og nu er det så blevet Københavns tur. I formiddags blev køerne vist frem på Rådhuspladsen, senere skal de stå rundt omkring i byen.

Så vi tog ind til Rådhuspladsen for at se de mange udsmykkede køer, og det var ret skægt. Man manglede dog at få navnene på de enkelte kunstnere, samt hvad værkerne hed. De plejer at få nogle ret spøjse titler. Så man kunne kun gætte på hvilken ko der fx. var lavet af Bjørn Nørgaard og hvilken Anders Morgenthaler havde sat sig præg på. Måske var det også meningen, men lidt ærgeligt, synes jeg.

Jeg tog en masse billeder af køerne, som jeg har lagt på Flickr – se dem her. Blandt dem der mest fangede min opmærksomhed var en Weber-udgave, Freak, et kort over København, en Grønland-inspireret ko og naturligvis “The Little Muhmaid”.

2 svar til “CowParade i København”

  1. Kathrine4. juni 2007 kl. 16:14

    Okay – det der ko-halløj fatter jeg bare slet ikke. Man kan jo slet ikke komme i et moderne hjem nu om dages uden at de der køer popper op i vindueskarme og på pyntehylder. Jeg tilstår! Jeg forstår ikke det fantastiske ved konceptet….??

  2. Lars K4. juni 2007 kl. 17:02

    Jeg tror det store “selling point” på konceptet skal være at en del af det overskud der skabes, går til velgørende formål. Selvom der på det sidste har været lidt snak om at der vist sidder en bagmand og skummer, i hvert fald en del af fløden.

    Bortset fra det er der da en del af køerne der er ret cool. Jeg gad fx. godt have en miniudgave af Anders Morgenthalers ko stående hjemme på reolen.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.