Kommercielle mærkedage

Da blomsterbutikkerne jo for længst har fået indført Valentinsdag her til lands, er det vel kun naturligt at andre brancher også prøver den fidus, for at få os til at købe nogle af deres produkter på en speciel dag. Jeg har, endda uden de store sværdslag, fået min hustru til at acceptere at vi ikke fejrer Valentinsdag, men nu har jeg opdaget en ny mærkedag som jeg tror jeg skal prøve at få indført…

Det var via vores lokale isenkræmmer, Inspiration, der med et opslag i vinduet gjorde opmærksom på at tirsdag efter fastelavn – dvs. i år 20. februar – er Pandekagedagen! Af en eller anden grund fangede det opslag altså min opmærksomhed, og efter at have kigget lidt på Pandekagedagen.dk er jeg nu en smule klogere. I hvert fald læste jeg så meget at folkene bag sitet synes det var en rigtig god ide at spise pandekager tirsdag d. 20. februar. Uha, det har skam rødder 450 år tilbage, har tidligere været en del af kristendommen og fejres i et utal af andre lande, så det er skam ikke noget Tefal og Maizena har fundet på – de sponsorerer bare festlighederne.

Kommercielt eller ej, det virker – jeg vil have pandekager snart, og gerne d. 20. februar.

7 svar til “Kommercielle mærkedage”

 1. Nikolaj11. februar 2007 kl. 19:30

  Også en højtid i min smag. Glædelig Pandekagedag, allesammen!

 2. Michael Olsen11. februar 2007 kl. 20:38

  På en eller anden måde er det lykkedes min kæreste at få indført Valentinesdag-fejring hos os. Jeg er ikke helt klar over hvordan det skete, for teoretisk set, har vi jo en håndsopræning hver, og så burde afstemningen jo være uafgjort?

  Oh well. Vi skiftes hvert år til at finde på et eller andet, og som regel er det ikke vildere end et restaurantbesøg. Det er ret hyggeligt.

  Pandekagedagen lyder også hyggelig, men det der med at lave mærkedage må altså snart stoppe.

  Enten det, eller også skal vi tage den Gregorianske kalender op til overvejelse, for vi løber snart tør for dage. Så et år på 365 dage ikke er nok. Vi må have flere dage. Og nu vi er ved det, så bør dagene jo da også have flere timer.

  Nå, ironi og sarkasme til side, jeg venter spændt på Berliner Pfannkuchen-dagen.

 3. Jakob S12. februar 2007 kl. 09:00

  Ej nej, vi er helt skævt på den. Vi skal have pandekager imorgen :o/

 4. Hustruen12. februar 2007 kl. 09:19

  Det er vist en sandhed med modifikationer! Men at min gemal ønsker at indføre pangekagedagen kan vel ikke undre nogen…

 5. Rikke12. februar 2007 kl. 10:11

  Jeg tror nu du vil have nemmere ved at indføre pandekagedagen i det lille hjem, hvis du tager Valentine til dig… med alle dens gaver og glæder.
  Hvis det er fordi du er i tvivl om hvad den perfekte gave vil være, kan jeg da godt bidrage med lidt hjælp… Du siger bare til!

 6. Kathrine12. februar 2007 kl. 15:14

  Jo – naturligvis tror vi ikke på en Valentinsdag, som jo er indført af onde kapitalistiske blomsterbutikker. Men jeg kan da godt afsløre, at blomster i al almindelighed godt kan udløse spontan good-will…

 7. Metteline16. februar 2007 kl. 10:25

  Jeg er 100 % FOR Valentinsdag – jeg kan ikke få ondt i røven over en fast dag til fejring af kærligheden. Jeg HAR forsøgt, men jeg kan bare ikke!! Til gengæld er Pandekagen også noget for mig, faktisk får vi ret ofte (amerikanske) pandekager til weekendmorgenmad – det skader vel ikke at spise dem til hevrdagsaftensmad også d. 20. februar. Eller måske skulle man forsøge sig med helt almindelige store, flade pandekager?? Hmm…men ikke fra Maizena – så blir det så kommercielt 😉

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.