Zen Vision på prøve

Et stykke tid har jeg overvejet om man skulle anskaffe sig en mobil videoafspiller, enten i form af en fuldblods videoafspiller som Zen Vision, eller den (i mine øjne) lidt mere popsmarte iPod – eller man kunne gå gamingvejen og købe Sonys PSP som jo også kan bruges til spil OG giver max coolness-point. Jeg har en togtur på knap en halv time til og fra arbejde, og med den megen ekstra tid som DSB på det sidste har foræret mig som bonus, kunne jeg have nået at se en hel del film, tv-episoder etc.Heldigvis kender jeg Nikolaj. Nikolajs hjerte banker for Creatives produkter og naturligvis har han en Zen Vision som han lod mig låne. Så den har jeg nu testet en god uges tid. Den er sej, så er det sagt. Den har en skærm på 3,7 tommer imod iPod’ens 2,5 tommer (PSP’en har 4,3 tommer). Softwaren fungerede upåklageligt, omend jeg indrømmer jeg ikke ligefrem stressede den voldsomt. Den er meget nem at bruge og det lille joystick i højre side bliver man hurtigt fortrolig med. Den kan håndtere de fleste filformater, dog var der et par enkelte jeg testede som skulle konverteres, men det sker automatisk med den medfølgende software. Ellers må man jo bare sørge for at rippe sine DVD’er i et format den forstår. Hmm, ja.

Omend det er en lækker sag så er jeg stadig i tvivl. Ikke fordi der er noget i vejen med Zen Vision’en (det skulle da lige være at den ikke kan vise undertekster?), men jeg tror ikke jeg kan vænne mig til at skulle afbryde midt i en film, eller nok nærmere et afsnit af en af de serier jeg følger med i, bare fordi der bliver råbt “Næste stop Østerport” i højttaleren. Det irriterende mig i hvert fald, og selvom Zen’en er hurtig til at både starte op og lukke ned så går der alligevel lige lidt tid med at komme tilbage i filmen, så man er med igen.

Men næste gang jeg skal have ny MP3-afspiller så køber jeg helt sikkert en der også kan klare video, og så bliver det ret sikkert en Zen Vision. Eller en PSP…

1.000 tak til Nikolaj for lån af hardware!

Ét svar til “Zen Vision på prøve”

  1. Nikolaj Lind Christensen26. august 2006 kl. 20:58

    Jeg elsker Creative – og Creative elsker mig… 🙂

    Tillad mig at tilføje, at den er på 30GB og skærmen er 4:3 format. Dermed bliver film i widescreen ret små at se på, men bestemt til at leve med.

    Og så kan den naturligvis også vise billeder og kopiere fra compact flash hukommelseskort, så den er smart at have med på ferien. Naturligvis kan den også tilsluttes tv, og er derfor underholdende at have med i sommerhuset.

    Og så lyder musikdelen bedre end nogen anden afspiller, jeg har hørt.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.